Varno shranji podatki, to je najbrž želja vsakega uporabnika računalnika. Prav gotovo se vam je že zgodil ups... in so šle slike, pa pomembni dokumenti... in če bi takrat vedeli za OPS, bi bil problem dosti manjši. Če pa bi poznali Obala Pc Servis že prej, najbrž do takšnih preglavic sploh ne bi prišlo. Dejstvo je, da se kljub vsem opozorilom premalo zavedamo posledic ob izgubi podatkov in tudi na katere vse možne načine izgubimo podatke. Ste pomislili kako hitro vam nepridipravi odtujijo vaš prenosnik?

 
 
 
Diskovna shramba

Pravilo št. 1

Vsi dokumenti, kateri so vam vsaj malček pomembni naj bodo shranjeni vsaj na dveh različnih mestih, ki so med seboj fizično ločeni.

  • Lokalno shranjeni podatki na disku
  • Kopija podatkov na medijih USB ključek, CD/DVD, zunanji disk
  • Podatki v "oblaku" shranjeni na spletnih strežnikih
  • Diskovni sistemi in tračne enote za shranjevanje
 Sistem varovanja podatkov

Primernih sistemov za varovanje podatkov je veliko. Odvisno od vaših zahtev vam svetujemo in uredimo optimalen način shranjevanja kateri bo tudi cenovno godil vašim potrebam. Domači uporabniki z manjšim številom računalnikov se kaj hitro lahko zadovoljijo z ročnim shranjevanjem podatkov na zunanje medije. Izvedemo lahko pa tudi centralno shranjevanje na mrežni disk ali podobno in proces po potrebi tudi avtomatiziramo.

Shranjevanje na trak
 Synology NAS system

NAS sistemi

Podjetjem odvisno od njihove interne politike varovanja podatkov in obnove sistema izdelamo ustrezen način shranjevanja podatkov. Za manjša podjetja, ki nimajo strežniških sistemov je lahko zadovoljiv že uporaba NAS (Network-attached storage), katera običajno vsebuje tudi enostavne aplikacije za avtomatiziranje varnostnih kopij. Srednje velika in večja podjetja z nekaj 100GB podatki se rajši odločajo za shranjevanje na trakove katere hranijo v sefih bank ali na drugih varnih in fizično ločenih lokacijah.

  • Enostavni zunanji USB disk
  • Mrežni zunanji disk za več uporabnikov
  • NAS sistem z redundanco (RAID) za dodatno varnost
 

UK betting sites, view full information Best UK betting sites bookamkers